spacer

spacer
 
 
 
 
 
spacer
spacer
 
 

 

De Spoedeisende Hulp Afdeling

Algemene informatie

Algemeen | Eerste Hulp RKZ | TRIAGE en wachttijden

Algemeen

De spoedeisende hulp afdeling van een ziekenhuis is de poortafdeling van het ziekenhuis. Hier komen alle patiënten lopend, in een rolstoel of met de ambulance binnen. Het is aan het team van artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel om er achter te komen wat er aan de hand is, en of er een ziekenhuisopname vereist is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van lichamelijk onderzoek, röntgen, CT-scan, echo opnamen, laboratorium onderzoek en controle van de vitale functies. Afhankelijk van het vooronderzoek van de huisarts of de bevindingen van de poortarts (de arts van de spoedeisende hulp) kunnen andere artsen ingeschakeld worden. Denk hierbij bijv. aan de cardioloog, internist, of chirurg.

De Spoedeisende Hulp afdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

De spoedeisende hulp afdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis heeft een belangrijke regionale functie voor de opvang van patiënten. De aanwezigheid van een brandwondencentrum en het helikopterdek zorgen ervoor dat we alle aanvoer- en opvangmogelijkheden hebben met uitzondering van patiënten met ernstig hersentrauma.

Triage en wachttijden

Om de patiëntenstromen efficiënt te kunnen reguleren werkt de spoedeisende hulp van het Rode Kruis in Beverwijk met triage van patiënten. Dit houdt in dat patienten bij binnenkomst op de eerste hulp direct gezien wordt door een Triage verpleegkundige die u na onderzoek zal vertellen wat de wachttijd maximaal zal zijn voordat u geholpen zal worden door een eerstehulp arts.

 

>> Lees verder over triage

 

 

 

 

 
DisclaimerPrivacyFeedbackContact
  © Copyright 2005-2006 SEH Verpleegkundige.nl. All Rights Reserved. | webmaster@sehverpleegkundige.nl | Laatste update: 15-03-2007