Corus Verbandkamer
 
spacer

spacer
 

 
 
Uitruk op Corus
spacer
 


De Spoedeisende Hulp bij Tata Steel IJmuidenNaast de eerste hulp afdeling in het Rode Kruis Ziekenhuis, bestaat er een tweede afdeling op het terrein van Tata Steel.

Deze afdeling staat bekend als "de verbandkamer" en wordt 24 uur per dag bemand door verpleegkundigen van de spoedeisende hulp uit het Rode Kruis ziekenhuis. De verbandkamer is bedoeld voor alle werknemers van Tata Steel met eerste hulp vragen. Tevens is een piketauto aanwezig voor eventuele medische bijstand op locatie. Jaarlijks zijn er ongeveer 150 uitrukken met de piketauto. Dagelijks werken er ongeveer 15000 mensen op het Tata Steel terrein. Het terrein heeft door zijn omvang te maken met alle problemen die zich ook elders kunnen voordoen. Van verkeersongevallen tot onwelwordingen. Maar ook met chemische verbrandingen tot zware letsels door bedrijfsongevallen. De verbandkamer beschikt dan ook over verschillende opvang mogelijkheden zoals: 


De piketauto is ingericht met alle mogelijke mobiele apparatuur om ter plaatste eerste opvang te kunnen geven volgens de TNCC principes. De piketauto welke voozien is van zwaailicht en sirene wordt gereden door de dienst bedrijfsbeveiliging van Tata Steel. Tegelijkertijd met de het uitrijden van de piketauto komt ook de ambulancedienst Kennemerland onder A1 ter plaatse.
Dagelijks wordt de verbandkamer bezocht door werknemers met grote en kleine problemen. Naast acute hulpverlening vindt er ook een service plaats zoals hechtingen verwijderen en het uitspuiten van oren (i.v.m. het exact moeten passen van gehoorbeschermers). Door deze service behoeven werknemers geen vrij te nemen maar kunnen ze dit tussen de werkzaamheden door laten doen op de verbandkamer.

 

 

DisclaimerPrivacyFeedbackContact

  © Copyright 2005-2006 SEH Verpleegkundige.nl. All Rights Reserved. | webmaster@sehverpleegkundige.nl | Laatste update: 03-04-2008 Design by Interspire