De Spoedeisende hulp

 

| Algemeen | De SEH | De SEH van het RKZ

 

Algemeen

de balieHet werk op een spoedeisende hulp afdeling verschilt sterk van het werk op de andere verpleegafdelingen. De werkzaamheden zijn heel divers. Patiënten met verschillende aandoeningen worden gepresenteerd op de spoedeisende hulp.

Van de patiënten op de verpleegafdeling is meestal al grotendeels duidelijk wat de problemen zijn. Maar op de spoedeisende hulp afdeling hoeft dit geenszins het geval te zijn.

De volgende beschrijving is bedoeld om meer algemene informatie te geven over het werk op de spoedeisende hulp en is voorzien van feiten zoals deze gelden op de spoedeisende hulp afdeling van het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk.

 

De Spoedeisende Hulp Afdeling

De spoedeisende hulp afdeling van een ziekenhuis is bedoeld als poortafdeling van het ziekenhuis. Hier komen alle patiënten lopend, in een rolstoel of met de ambulance binnen. Lang niet altijd is duidelijk wat de problemen zijn. Het is aan het team van verpleegkundigen, artsen en ondersteunende personeel om er achter te komen wat er aan de hand is en of er een ziekenhuisopname vereist is.

Hierbij wordt gebruik gemaakt van lichamelijk onderzoek, eventueel aangevuld met röntgenonderzoek, CT-scan of echo opnamen. Vaak is controle van de vitale functies en ook laboratorium onderzoek noodzakelijk. Alle onderzoekskamers zijn voorzien van alle essentiële apparatuur, nodig voor opvang van de patiënt.

Afhankelijk van het vooronderzoek van de huisarts of de bevindingen van de poortarts (de arts van de spoedeisende hulp) kunnen andere artsen ingeschakeld worden. Denk hierbij bv aan de cardioloog of internist en chirurg. De spoedeisende hulp afdelingen in Nederland vallen vaak onder het chirurgisch specialisme. Tegenwoordig is er voor poortartsen een opleiding tot SEH arts. Hiermee komt de erkenning van de eerste hulp arts als aparte specialisatie een stap dichterbij.

 

De Spoedeisende Hulp afdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

traumakamerDe spoedeisende hulp afdeling van het Rode Kruis Ziekenhuis is een level-2 niveau eerste hulp afdeling. Dit houdt in de praktijk in dat met uitzondering van neurochirurgisch en thoracaal aorta trauma alle ongevallen geaccepteerd kunnen worden.

Vanaf november 2004 neemt het Rode Kruis Ziekenhuis ook deel aan de SEH artsen opleiding in samenwerking met het OLVG.

gang SEH Het Rode Kruis Ziekenhuis voorzien is van een helikopterdek, zodat een presentatie van patiënten door personeel van de SAR (Search And Rescue) helikopters mogelijk is. Denk hierbij aan ongevallen op zee en/of patiënten met brandwonden. 

Het aanbod van patiënten stijgt nog elk jaar door. In 2009 hebben meer dan 25.000 mensen de eerste hulp bezocht in Beverwijk.>>volgende


 

DisclaimerPrivacyFeedbackContact
  © Copyright 2005-2006 SEH Verpleegkundige.nl. All Rights Reserved. | webmaster@sehverpleegkundige.nl | Laatste update: 12-Feb-2008 Design by Interspire